dan-10-goud-hoofddorp-21-juni-2019-6871

Dan Tien in de Lucht

 

achtergrond-homelogo058173

Winnaar jury-en publieksprijs Utrechts Kleinkunst Festival 2015

Dan Tien maakt muziektheater met een eigen geluid. Na een aantal jaren in theaters wagen Quirine, Marit en Femke zich nu aan de volgende sprong: ‘Goud!’ in het wedstrijdbad. Joost Verbakel en Frank Wintermans versterken de band op bas en drums.

Over ‘Goud!’:

Een topzwemster bereidt zich voor op de race van haar leven. Alles gaat goed, ze is in vorm. Ze voelt het: deze keer pakt ze die plak. Goud is het enige dat telt.

‘Goud!’ gaat over de achterkant van de topsportmedaille. Hoe houd je je staande als de verwachtingen torenhoog zijn, juist die van jezelf? Hoe houd je je discipline als de twijfel toeslaat? Hoe ga je om met teleurstellingen in een wereld waar falen nodig is maar niet mag? Goud is immers het enige dat telt.

Topsport is leven in een snelkookpan. Resultaten zijn heel zwart-wit: je wint of verliest. We lopen allemaal tegen onze grenzen aan, maken fouten en dealen met hoge druk. Topsport is exemplarisch voor het dagelijks leven.

‘Goud!’ wordt gespeeld in het wedstrijdbad van Zwembad de Kwakel in Utrecht en Sport- en evenementencomplex Merwestein in Nieuwegein.

Check de speellijst en de trailers op www.dantien.nl.